קרדיות אוזניים בחתולים
דלקות אוזניים נפוצות בחתולים וכלבים למדי. לדלקות אוזניים יכולים להיות מגוון של גורמים – אלרגיה, זיהום חיידקי, זיהום בשמרים או זיהום באקריות – כגון קרדית האוזן. במאמר זה נדון על דלקות אוזניים הנגרמות מקרדיות האוזן בחתולים, מהן קרדיות האוזן, כיצד אדע אם החתול שלי סובל מהן וכיצד ניתן לטפל בו במידה וכן.
מהן קרדיות האוזן?
קרדיות האוזן הינן אקריות – סוג של יצורים מיקרוסקופיים הדומים לעכבישים. קרדיות האוזן נפוצות במיוחד בחתולים ומדבקות למדי בן חתול אחד לשני ובעיקר בגורים. גם כלבים עלולים להידבק בקרדיות אוזניים אך הדבר פחות נפוץ. זיהום בקרדיות אוזניים מאופיין בהפרשות חומות ושומניות מאוזני בעל החיים.
כיצד אדע אם החתול שלי סובל מקרדיות אוזניים?
הסימנים הקליניים האופיינייים לזיהום בקרדיות אוזניים בחתול כוללים הפרשות חומות מהאוזניים, ניעור תכוף של הראש, גירוז האוזניים באמצעות הרגליים, לעיתים עד זוב דם, פגיעה בצמיחת השיער באזור האוזניים וריח רע מהאוזניים. לרוב מדובר בגירוד מקומי בלבד אך במקרים קשים עלולה להתפתח דלקת אגרסיבית באזור כתוצאה מהגירוד האינטנסיבי.
במידה ואתם חושדים כי חתולכם אולי סובל מקרדיות אוזניים יש להגיע אל הוטרינר המטפל על מנת שיאבחן זאת באופן מסודר. על מנת לאבחן יבצע הוטרינר משטח להתבוננות במיקרוסקופ מהפרשות האוזניים של החתול, כשבהתבוננות במיקרוסקופ יזוהו האקריות.
כיצד ניתן לטפל בחתול הסובל מקרדיות אוזניים?
הטיפול בחתול הסובל מקרדיות אוזניים כולל שטיפות מקומיות של האוזן להרחקת ההפרשות התומכות בשגשוג הקרדיות, וטיפול נוגד קרדיות. טיפול נוגד קרדיות יכול להינתן במתן מקומי (טיפות אוזניים), או סיסטמי (אמפולה בעורף בעל החיים או אפילו בהזרקה תת עורית). במידה ונוצרה דלקת כתוצאה מגירוד בעל החיים ייתכן שיהיה צורך בטיפול נוסף.
לסיכום, מדובר במחלה נפוצה במיוחד אשר כדאי להכירה. באמצעות זיהוי מהיר וטיפול מהיר נוכל למנוע סבל מיותר רב מחיות המחמד שלנו.
רפואה שלמה!